Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Nasıl Olunur?
Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Nasıl Olunur? Son dönemlerde Gece Bekçisi Nasıl Olunur? yada Kimler Bekçi Olabilir? sorusu bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bekçi konusu üzerinde tüm detaylara yazımızdan ulaşabileceğiniz gibi detaylı olarak Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu. Sorusunun da cevabını bulacaksınız.
Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Nasıl Olunur? Son dönemlerde Gece Bekçisi Nasıl Olunur? yada Kimler Bekçi Olabilir? sorusu bir çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bekçi konusu üzerinde tüm detaylara yazımızdan ulaşabileceğiniz gibi detaylı olarak Bekçi Maaşları Ne Kadar Oldu. Sorusunun da cevabını bulacaksınız.
Bekçi Ne İş Yapar?
Bekçiler, yurt içindeki semtlerde belirli bir yer dağılımına tabii tutularak sokaklardaki asayişi sağlamak amacıyla görev yapan kimselerdir. Geceleri çalışıp gerek işlenen suçları gerekse çevreye rahatsızlık veren kişileri azaltmak amacıyla sokaklarda vardiya atarlar. Bekçilik ülkemizde eski zamanlardan beri olan fakat son 5-6 yıla kadar rafa kalkmış bir meslek haline gelmişti. Son zamanlarda ise tekrardan yürürlüğe girmiş ve toplum için hizmet vermeye kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır.Bekçi Nasıl Olunur?
Bekçi olmanın bazı resmî şartları mevcuttur. Bunlar:- T.C vatandaşı olmak
- Temiz bir sicil kaydı
- Silah kullanmak için herhangi bir engelin bulunmaması
- Lise eğitimini tamamlamak (veya dengi bir eğitimi)
- Bekçilik yapmak için başvurduğu bölgede 1 yıldan fazla yaşamış olmak
- Sabıkası bulunmamak
- Polislikten atılmamış olmak
- Sağlıklı bir vücuda sahip olmak (olumlu sağlık raporu)
- 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşını geçmemiş olmak
- Askerliği tecil ettirmek veya yapmış olmak (erkek adaylar için)
- İş ahlâkı
- Vatan ve millet sevgisi
- Toplum için fedakârlık
- Sabırlı bir birey olmak
Bekçi Maaşları Ne Kadar?
Asgari ücret 11.402 TL olmadan önce bekçiler yaklaşık olarak;- 11.000 TL ile 14.000 TL
- 23.000 TL ile 27.000 TL
Bekçi Emeklisi Maaşı Ne Kadar?
Her memur emeklisinin maaşını etkileyen bazı unsurlar vardır. Bunlar sigorta başlangıç tarihi, sigortalı çalışılan gün sayısı ve meslekte geçirdiği yıl gibi değişkenlerdir. Bekçi emeklisi de diğer memurlar gibi emeklilik için söz konusu hizmet süresini tamamlamalıdır. Emeklilik yaşını ve meslekte geçirmesi gereken yıl sayısını tamamlayan her memur emeklilik bekleyebilir. Güncel yapılan görüşmelerden sonucunda en düşük memur emeklisinin maaşı;- 9.876 TL olarak belirlenmiştir. Bekçi emeklilerinin de bu dolaylarda bir aylık gelir elde etmesi muhtemeldir.
Bekçi Çalışma Saatleri
Gece hizmet veren bekçilerin çalışma saatleri tan yeri doğumu ve batımı arasındadır.Bekçi Olmak İçin KPSS’ den Kaç Almalıyım?
Bekçi olmak isteyen bireylerin KPSS’ ye hazırlanmasına gerek yoktur. Ülkemizde bekçilik alımı için KPSS şartı koşulmamaktadır. Bekçilik mesleğinin kendi sınavı mevcuttur.Bekçi Olmak İçin Üniversite Okumak Şart Mı?
Ülkemizde bekçi olmak isteyen adaylar için üniversite okuma şartı koşulmamıştır. Lise veya dengi bir eğitim düzeyine sahip bireyler bekçilik mesleğini yapmak için müracaat edebilir.Bekçi Maaş Tutarı Neye Göre Belirlenir?
Bekçilerin aylık maaşını belirleyen çeşitli faktörler vardır. Bunlardan en önemlisi aday kişinin eğitim düzeyidir. Ülkemizde bekçilik mesleğini yapmak için üniversite şartı koşulmamıştır. İlkokul, lise ve üniversite mezunları bekçi olmak için müracaatta bulunabilir. Eğitim düzeyi arttıkça bekçinin aldığı maaş artış göstermektedir.2023 Gece Bekçileri Ne Kadar Maaş Alır?
Geceleri vardiya atan bekçilerin 2023 yılında elde ettikleri aylık maaş bekçinin eğitim düzeyine göre farklılık göstermektedir. Bu sebeple İlkokul, lise ve üniversite mezunu bekçilerin aldıkları maaşlar yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir:- İlkokul mezunu bekçiler - 24.000 TL ,
- Lise mezunu bekçiler - 25.600 TL ,
- Üniversite mezunu bekçiler - 27.000 TL civarlarında kazanmaktadır.
Bekçilik İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bekçilik mesleğine tabii olabilmek için gerekli evraklar:- Temiz bir sicil kaydı
- İlkokul, lise veya üniversite diploması
- Sağlık raporu
Bekçi Olmak için Nereye Başvuru Yapılır?
Bekçi olmak için öncelikle bekçilik sınavlarının takibi yapılmalıdır. Takip aşamalarından sonra açıklanan günlerde sınav ücreti yatırılıp, yayınlanan internet sitesi üzerinden başvuru yapılmalıdır. Bu sebepten ötürü bekçi olmak isteyen aday aktif olarak sınav tarihlerini ve sınav aşamalarını takip etmelidir.Bekçi Alımına E-Devletten Başvuru Nasıl Yapılır?
Bekçi alımına direkt olarak E-Devletten değil, açıklanan sınav tarihleri sonrasında https://pa.edu.tr uzantılı polis akademisi internet sitesi üzerinden başvuru yapılmalıdır. Gerekli giriş bilgilerini kullandıktan sonra süreci oradan da takip edebilirsiniz. Geçmiş yıllarda polis akademisi sitesine girebilmek için E-Devlet şifresi kullanılmıştı bu sebepten ötürü E-Devlet şifrenizi bilmeniz oldukça önemlidir.Bekçi Olma Başvurusu İçin E-Devlet Şifre Almak
Günümüzde E-Devlet bireyler için oldukça önemli bir hâle gelmiştir. Sadece bekçi olmak başvurusu için çoğu işlem E-Devlet üzerinden yürütülmektedir. Evinize veya bulunduğunuz yere en yakın PTT şubesinden, TC kimliğinizi kullanarak E-Devlet şifresi alabilirsiniz.Bekçi Olma Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bekçi olma başvurusu, polis akademisi resmî sitesinden yapılmaktadır. Adaylar sicil kaydı, diploma, sağlık raporu gibi gerekli prosedürleri karşıladıktan sonra polis akademisi sitesinden bekçi olmak başvurularını yapabilirler.Bekçi Olmak İçin Yapılan Sınavlar Nelerdir?
Bekçi olmak için yapılan sınavların aşamaları üç şekilde gerçekleştirilir.- Bunlardan ilki yazılı sınavdır. Bekçi adayı kişi, yazılı bekçilik sınavına girerek yeterli puanı almaya çalışmaktadır.
- İkincisi fiziki bir kapsam taşımaktadır. Bekçi adayı kişi, mesleği yapabilmek için yeterli fizik kondisyonuna sahip mi diye teste tabii tutulur.
- Üçüncüsü ise sözlü bir sınavdır. Bekçi adayı kişi, günümüzde mülakat olarak adlandırdığımız sözlü sınava tabii tutulur.
Bekçi Olmak İçin Sınavlardan Kaç Alınmalı?
Bekçi olmak için adayın girdiği sınavları sıralamıştık şimdi ise sıraladığımız sınavlardan alması gereken puanı belirtelim. Aday bahsettiğimiz üç ayrı sınav türünden sırasıyla;- Yazılı sınavdan 50 puan,
- Fiziki yeterlilik sınavından 60 puan,
- Sözlü mülakattan ise 70 puan almalıdır.
Bekçi Alım Sınav Sonuçlarını Sorgulama Nasıl Yapılır?
Bekçi alım sınav sonuçlarının sorgusu E-Devlet üzerinden yapılabilir. Polis akademisi sınav sonucu sorgulama bölümüne girip bahsettiğimiz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.Bekçinin Görev ve Yetkileri Nelerdir?
Bekçilerin görevler ve yetkileri sırasıyla:- Halkın güvenliğini sağlamak
- Görev bölgesinde devriye atmak
- Halkın güvenliği için kimlik sorgusu yapmak
- Zarar verme potansiyeli olan aletlere el koymak
- Şüpheli kişiler üzerinde arama yapmak
Bekçilik Sözlü Mülakatı Nasıl Yapılır?
Günümüzde memuriyet sözlü mülakatlarının çoğu genel kültür soruları üzerinden yapılmaktadır. Bu soruların kapsamı:- Türkiye Cumhuriyeti anayasası
- Dünya coğrafyası
- Ülke başkentleri
- Tarih kapsamlı sorular