İnfaz ve Koruma Memuru (Gardiyan) Maaşı Ne Kadar? sorusu bu mesleği seçmek isteyen bir çok kişinin merak ettiği konulardan birisidir. Gardiyan Maaşları bir diğer adı ile İnfaz ve Koruma Memuru hakkında tüm detaylar yazımızda bulunmaktadır. Gardiyan Nasıl Olunur? Gardiyan Görevleri Nelerdir? İnfaz ve Koruma Memuru Hakları Nelerdir? gibi ihtiyacınız olan tüm bilgilere yer vereceğiz.
Devlet tarafından görevlendirilen infaz ve koruma memurları, hapishanedeki mahkumlardan sorumludur. Halk ağzında “gardiyan” diye tarif ettiğimiz görevli kişiler; gözaltı merkezleri, cezaevleri gibi yerlerde istihdam edilmekte olup sözü geçen yerlerin asayişini sağlamakla görevlendirilirler.
Sadece memur sözcüğünden yola çıkarak KPSS gerekliliğini ortaya sürmek yanlış olmayacaktır. 2023 yılında infaz ve koruma memuru olabilmenin olmazsa olmaz koşulu KPSS’den yeterli puanı alabilmektir. Yeterli puanı aldıktan sonra çeşitli mülakatlar sonucu olumlu geçerse göreve başlayabilirsiniz. Mevcudiyette bir devlet memuruysanız bulunduğunuz mevkiden ayrılıp Adalet Bakanlığı tarafından açılan kadrolara başvurabilirsiniz.
Her meslekte olduğu gibi infaz ve koruma memurluğunda da kişi mesleğe atılabilmek için gerekli şartları sağlamak durumundadır. Bu şartlar hem fiziki hem de ruhsal kişilik özellikleri ve resmî olarak bulunması gerekenler olarak iki farklı kategori üzerinden yorumlanmalıdır.
Karakteristik özellikler olarak;
Şeklinde sıralanabilir.
Resmî olarak bulunması gerekenler ise;
Şeklinde sıralanabilir.
İnfaz ve koruma memurları hapishanede tutuklu olarak yargılanan mahkumlardan sorumludur. Mahkumların ihtiyaçları, yaşam standartları ve rehabilitasyon süreçleri gardiyanların başlıca görevleri arasındadır.
Devlet memuru olma aşamasının son kısımlarında kişiler mülakata tabii tutulurlar. Mülakat sorularının içeriği çoğu zaman adayın genel kültürünü ölçmeye yöneliktir. Türk Anayasası, Türk Coğrafyası ve Dünya tarihi gibi ana konular bunlardan birkaç tanesidir. Örneğin;
Başvurmak isteyen adaylar, E-Devlet üzerinden açıklanan tarihlerde başvurularını yapabilirler. Https://www.turkiye.gov.tr adresinden “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” seçeneğini seçmeleri yeterli olacaktır.
Mahkumlardan sorumlu olarak çalışan devlet memuru gardiyanların maaşı, 12.000 TL ile 16.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Bu rakamlar çalışılan kurumdaki tecrübe düzeyine göre artış göstermekle beraber 20.000 TL üzerine çıkabilmektedir.
İnfaz ve koruma memurlarının aldığı maaş kişinin tecrübesine göre değişkenlik göstermektedir. İş tecrübesine sahip olmayan memurlar yaklaşık olarak 12.000 – 16.000 TL, deneyim sahibi olanlar ise 20.000 TL ve üzeri miktarlarda maaş alabilmektedir.
Standart bir devlet memuru olarak çalışma saatleri sabah 8 akşam 5 şeklindedir. Bir gün (24 saat) devamlı olarak çalışıp, 12 saat dinlenme şeklinde dönen bir vardiya sistemi mevcuttur.
Sözlük anlamı olarak birbirleri arasında fark olmayan bu iki kavram insanlara literatürde birbirinden farklı gibi gelmektedir. İnfaz ve koruma memuru, “gardiyan” olarak bildiğimiz devlet çalışanlarının resmiyetteki adıdır.
Kadın infaz ve koruma memurlarının başlangıç maaşı 22.000 TL dolaylarındadır bu rakam tecrübe ve kıdem derecesine göre 25.000 TL ve üzerine doğru artış gösterebilmektedir.
Kıdem Derecelerinin maaş skalası 22.000 TL ile yaklaşık olarak 24.500 TL civarlarında seyretmektedir.
Lisans eğitimi almadan mesleğe atılan infaz ve koruma memurları, başlangıç miktarı olan 22.000 TL üzerinden maaş almaktadırlar.
KREDİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023EMEKLİ MAAŞLARI
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023EKONOMİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.