1

BEĞENDİM

ABONE OL

Temmuz Memur Maaş Zam Detayları Geldi! 2023 Temmuz Zammı Hakkında Merak Edilenler MEMUR MAAŞ ZAMMI 2023 TABLOSU | Temmuz memur maaş zammı ne kadar, kaç TL olacak? Memur zammı yüzde kaç yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama!

Temmuz Memur Maaş Zam Detayları Geldi! 2023 Temmuz Zammı Hakkında Merak Edilenler

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Haziran 2023 Tarihinde en düşük memur maaşı ile ilgili açıklamaları, gözleri Temmuz 2023’de gerçekleştirilecek memur zammına çevirdi. Bildiğiniz gibi her yıl memur ve memur emeklisine yapılan maaş artışları toplu sözleşme zammına ek olarak, TUİK’in açıkladığı enflasyon verileri değerlendirilerek belirleniyor. Ocak 2023’de memur ve emekli maaşına yapılacak olan zam oranının %8 olacağı açıklanmıştı. Buna karşın, Temmuz 2023’de toplu sözleşme zammanın %6 olarak kararlaştırılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük asgari ücretin 22.000 TL olacağını açıklaması, memur ve memur emeklilerinin kafasını ciddi oranda karıştırdı. Bu nedenle, sizler için 2023 Temmuz Memur Maaş Zammı hakkında merak edilenleri masaya yatırdık.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları, Asgari Ücretli Memur ve Memur Emeklilerinin Yüzünü Güldürdü…

14 Haziran 2023 tarihli kabine toplantısı ardından asgari memur ücreti ve emekli memur ücreti üzerine açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanlarını heyecanlandırdı. Yapılan açıklamada 2023 Yılı Temmuz Ayı için asgari memur maaşının 22 bin TL olacağını belirtti. Rakam, artan enflasyon rakamları karşısında resmi açıklama bekleyen kamu çalışanlarının yüzünü güldürdü.

SON DAKİKA FLAŞ HABER  Asgari Ücretliye Zam Belli Oldu.. Yüzde 50 Ya da Yüzde 60 Zam!

Zam haberinin yapıldığı kabine toplantısı sonrası açıklamada ayrıca “buğday alım fiyatları” ve “2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Seçimi” ile ilgili başlıklar dikkat çekti. Yeni dönemde de meclisin halkına hizmetkâr olmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca engelli, engelli yakını ve yaşlı aylıkları ödemelerinin de geriye alınacağını da açıklamasına ekledi.

 

2023 Kurban Bayramı İkramiyesi Detayları

Yeni kabine toplantısından sonra yapılan açıklamada kurban bayramı ikramiyeleri ile ilgili açıklamaların yapılmaması, bu yıl da ikramiye rakamlarının aynı kalacağının sinyallerini verdi. Geçtiğimiz sene SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için belirlenen miktar 2 bin TL idi. Bu yıl da emekliler, 2023 Yılı Kurban Bayramı (28 Haziran – 1 Temmuz 2023) öncesinde 2000 TL ikramiye alabilecekler.

 

Her Yıl Memur Maaş Zamları Neye Göre Hesaplanıyor?

Memur maaş zamları, her TUİK’in belirlediği enflasyon rakamlarına göre yapılır. Buna ek olarak devlet memurları ve devlet memuru emeklilerinin maaşları her altı ayda bir, toplu sözleşme zammı nisbetinde artar. Memur ve memur emekliklerinin maaş zam oranları için yılın her ayı açıklanan TUİK verileri ve altı ayda bir olarak meclis tarafından kararlaştırılan toplu sözleşme zammı önemlidir. Hesaplama her iki veri değerlendirilerek meclis tarafından yapılır.

İçinde bulunduğumuz 2023 Yılı içerisinde değişen enflasyon verilerine bağlı olarak asgari ücrette çeşitli zamlar yapıldı. Buna karşın, meclis tarafından iki açıklamada toplu sözleşme zammı ilk olarak %8 sonrasında %5 ve son olarak %6 olarak açıklandı. Tüm bunlara ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret açıklaması, memur ve memur emeklisi maaşları hakkında kafa karışıklığına neden oldu.

Temmuz Memur Maaş Zam Detayları Geldi! 2023 Temmuz Zammı Hakkında Merak Edilenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Zam Açıklaması

14 Haziran 2023 Tarihli Kabine Toplantısı sonrası açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 2023 Yılı Temmuz Ayında 22 bin TL olacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine, memurlar ve memur emeklileri Temmuz Ayı’nı beklemeye başladılar.

SON DAKİKA FLAŞ HABER  3600 Ek Gösterge Memura Ne Getirir? 3600 Ek Gösterge Çıktı Mı?

Bugün en düşük memur maaş 12 bin 632 Lira seviyesinde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile bu meblağın 22 bin TL’ye çıkması bekleniyor. Maaş artışı ile ilgili veriler değerlendirildiğinde, rakamlar %74 oranında bir memur maaş zammına işaret ediyor. Zam oranının bu denli yüksek olması, devlet memuru olarak çalışan kesim tarafından memnuniyet ile karşılandı. Memur ve emekliler şimdi 2023 Yılı Temmuz Ayı’nı bekliyorlar.

 

2023 Yılı Temmuz Maaş Zammından Kimler Faydalanacak?

2023 Temmuz Ayı içerisinde yapılacak olan maaş zammından faydalanacak kamu çalışanları arasında öğretmenler, bekçiler, zabıta, polis ve de doktorlar bulunuyor. 14 Haziran 2023’deki kabine toplantısı ardından açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan, “Memur maaşları için Meclis sürecini başlatıyoruz. Geçen haftaki takdimlerin ardından kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik.” Açıklamasında bulundu. Açıklamadan sonra, belirli kamu çalışanları için gözler yapılacak olan maaş zammına dikildi.

 

 

Amaç Enflasyonun Negatif Etkilerine Karşı Memuru Korumak…

14 Haziran 2023 Tarihli Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında; kurban bayramı emekli maaşı zammı ödeme tarihi, asgari ücrete yapılacak olan zam oranı gibi başlıklar dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücret maaş zammı ile ilgili olarak; “asgari ücretlerde sonuç, herkesin içine sinecek” açıklamasında bulundu. Alınan yeni kararlarla engelli, engelli yakını ve yaşlı aylıklarının ödenmesi de erkene alınarak 2023 Yılı Kurban Bayramı öncesine tarihlendi.

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamalarda asgari ücret ile ilgili zam açıklamalarına ek olarak, yeni meclis döneminde yapılacak olan değişiklikler ve “Darbe Anayasası” vurgusu da dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 2023 Yılı Kurban Bayramı öncesine alınan ödemelerle beraber yaklaşık olarak 1.4 milyon vatandaşın rahat bir nefes alacağı vurgusunda bulundu. Yapılan zamların ve öne alınan kamu ödemelerinin amacı ise, vatandaşı negatif enflasyonun etkilerinden korumak. Kabine toplantısının ardından yapılan açıklamaların diğer dikkat çeken konu başlıkları arasında 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları, buğday alım fiyatları, yeni kabinenin 2023 Yılı hedefleri ve anayasa değişiklikleri dikkat çekiyor.

SON DAKİKA FLAŞ HABER  Prim Gün Sayısına Göre Bağkur Emekli Maaşları

 

 

Meta Başlığı: 2023 Temmuz Memur Maaş Zammı Hakkında Edilen Her Şey

Meta Açıklaması: 2023 Temmuz Memur Maaş Zammı Detaykarı: Kimler Maaş Zammından Faydalanabilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zam Açıklaması Ne Anlama Geliyor?

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.