İtfaiyeci Maaşları Ne Kadar? sorusu bu mesleği yapmak isteyen bir çok kişinin merak ettiği konuların başında gelmektedir. İtfaiyeci Olmak yorucu ve zorlu bir görevi icra etmek olsa da oldukça kutsal bir meslektedir. Yazımızda İtfaiyeci Nasıl Olunur? İtfaiyeci Maaşları Nedir? Lise Mezunu İtfaiyeci Olur Mu? İtfaiyeci Olma Şartları başta olmak üzere tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
İtfaiyeciler belirli merkezlerde toplanıp, çevrede çıkan yangınları söndürmekle görevlidir. Sadece yangın söndürmek için değil kriz anlarında sıkışmış, bayılmış, fenalaşmış insanları da kurtarmak için canla başla çalışan fedakâr kimselerdir.
İtfaiyecilik mesleği tanıdıktan sonra bu meslekte ilerlemek istiyorsanız itfaiyeci olmanın yollarını detaylıca incelemelisiniz.
Örneğin bir birey yazılı sınavdan 70 aldı bu rakamın %40’ı, uygulamalı sınavdan ise 80 aldı bu sonucunun ise %60’ı alınır yani 28 + 48 = 76 üzerinden değerlendirilir.
İtfaiyeci mesleğini yapabilmek için aşağıdaki belgelere sahip olmalısınız:
Her meslekte olduğu gibi itfaiyecilikte de çeşitli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bunlar;
İtfaiyecilerin aylık maaşları, akademik eğitimlerine, bulundukları ekonomik koşullara ve geçmişlerindeki iş tecrübelerine göre değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda itfaiyeci olarak görev yapan kişinin çocuk sahibi olup olmaması gibi sosyal faktörler de kişinin maaşını etkileyebilmektedir.
İtfaiyecilerin maaşları 23.000 TL ile 40.000 TL arasında seyretmekle beraber ortalamaya vurunca 25.000 TL gibi bir rakama tekabül etmektedir. En az maaş alan itfaiyeci lise veya ortaokul mezunu olup çavuş itfaiyeci olarak görev yapan kimselerdir ve 23.000 TL gibi bir gelir elde etmektedirler.
İtfaiyecilerin en çok kazananı ise ön lisans mezunu olmuş ve amir olarak görev yapan kişilerdir. Bu kişiler de yaklaşık olarak 25.000 TL maaş almaktadır. Çalıştıkları yerin büyüklüğü ve hizmet ettikleri yıla göre bu rakam 39.000-40.000 TL dolaylarına kadar da yükselebilmektedir.
Şoförün rütbesine göre değişiklik gösteren itfaiye şoförü maaşları, asgari ücret zammından önce yaklaşık olarak 13.000 TL dolaylarındaydı. İtfaiye eri olarak görev yapan şoförler 12.000 TL civarında bir maaş elde etmekte, amir olarak görev yapanlar ise 12.500-13.000 TL kıyılarında gezinmekteydi. Yapılan zamdan sonra ise itfaiye şoförü maaşı 14.000-15.000 TL civarlarında bir rakam olsa gerek.
Her meslekte olduğu gibi itfaiyecilik mesleğinde de yükselerek devam etmek istiyorsanız ilgili bölümün diploması oldukça işinize yarayacaktır ancak üniversite okumadan da lise diplomanızla KPSS’ ye girerek yeterli puanı almanız halinde itfaiyecilik mesleğini yapabilirsiniz.
Emeklilik tarihiniz, çalışmaya başladığınız yıl ve kurum gibi çeşitli değişkenlere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ülkemizde genel emeklilik koşulları itfaiyecilik mesleği için de geçerlidir (yaklaşık olarak 65 yaş) ancak sene içerisinde değişen bazı yasa düzenlemeleriyle emeklilik tarihiniz hesapladığınızdan farklı çıkabilir.
İtfaiyeciler bir tam gün çalışıp, iki gün izin hakkına sahiptir. Yani 24-48 şeklinde çalışmaktadırlar.
İtfaiyeci olmak için 4 yıllık lisans mezunu olmaya gerek yoktur. Üniversitelerin itfaiyecilik bölümünden 2 yıllık ön lisans mezunları mesleki yeterlilik şartının okul kısmını sağlamaktadır.
İtfaiyeci olmak isteyen bireyler için yazılı sınavın %40’ı ve uygulamalı sınavın %60’ının toplamı en az 60 puan olmalıdır.
KREDİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023EMEKLİ MAAŞLARI
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023EKONOMİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023KREDİ
21 Eylül 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.